Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słoiki duże umyć, wyparzyć. Kabaczki obrać, wydrążyć środek
Pokroić wzdłuż na grubsze słupki. Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i kabaczki.
ZALEWA: do rondla wlać wodę, zagotować. Do zagotowanej wody dodać ocet, cukier, kurkumę i sól. Zagotować zalewę.
Gotową zalewą zalać kabaczki, zakręcić słoiki i pasteryzować.
Ewa