Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).
Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.
Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.
Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.