Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do naczynia wlać mleko, dodać laskę wanilii i cukier, zagotować. Następnie wyjąć wanilię, wsypać kaszę mannę.
Gotować około 10 minut ciągle mieszając, zdjąć z ognia, pozostawić do ostudzenia.
Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać.
Masło włożyć do miksera i ciągle ucierając, dodawać stopniowo zimną kaszę mannę.
Gdy masa dokładnie utarta, dodać żelatynę i przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Masą przekładać różne rodzaje ciasta.