Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa.
Cukier i cukier waniliowy mielimy na cukier puder.
Mleko dajemy do garnka i gotujemy.
Do osobnego garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło.
Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy.
Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.