Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.
Usuń skórę i ości z ryby.
Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.
Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.
Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.