Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos połącz z 300 ml zimnej wody, dodaj żurawinę umytą w ciepłej wodzie.
Polędwiczki oczyść z błony i pokrój na 8 kawałków, uformuj medaliony, dopraw solą i pieprzem.
Masło i olej rozgrzej na patelni i obsmaż. Przygotowanym sosem zalej mięso, duś 10 minut.
Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.