Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.
Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.
Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.
Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.
Mama Szymona