Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet pokrój na 8 części, każdą cienko rozbij i uformuj okrągłe medaliony. Oprósz je delikatnie solą, pieprzem i mąką.
Smaż medaliony z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
Plastry ananasa przekrój na połowę.
Mięso zsuń na bok patelni, a na tłuszczu podsmaż plastry ananasa.
Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
Gotuj razem na bardzo wolnym ogniu 10 minut.
Medaliony podawaj na ryżu z plastrem ananasa.