Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos boloński zagotuj. Dodaj pomidorki przekrojone na pół oraz śmietankę i gotuj przez 5 minut. Zdjemij z ognia.
Do sosu zetrzyj mozarellę i dokładnie wymieszaj, by dobrze się połączyła.
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Jajka ubij z parmezanem. Mięso zanurzaj w masie jajecznej i dokładnie nią pokryte smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Medaliony podawaj z makaronem, polane sosem.