Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwicę oczyść z błon, pokrój w grube plastry (ok. 1,5 - 2 cm). Mięso lekko rozbij dłonią.
Liście pora potnij w wąskie paseczki. Każdy kawałek mięsa owiń paseczkiem pora, tworząc okrągły kształt.
Mięso kładź na rozgrzany olej, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Smaż na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Podawaj z dowolnym sosem. Medaliony będą smakować świetnie z sosem pieczarkowym.