Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso z indyka mielimy.Czosnek i cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Papryczkę przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy ziarenka, siekamy w cienkie paseczki.Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, a po chwili dodajemy czosnek, chili oraz zmielone mięso. Gdy mięso lekko się zarumieni, dokładamy obrane i pokrojone w cienkie talarki pieczarki. Doprawiamy odrobiną soli.
Mięso z warzywami przekładamy do garnka o pojemności co najmniej 3,5 litra. Zalewamy gorącym wywarem. Od razu dodajemy przepłukaną letnią wodą kaszę oraz obranego i pokrojonego w drobną kostkę ziemniaka.
Gotujemy przez 15 minut. Fasolę odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Dodajemy do wywaru wraz z odcedzoną z zalewy kukurydzą. Gotujemy jeszcze przez 5-7 minut. Dodajemy słodką paprykę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem posypujemy zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.