Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzej do 180°C. Zmiksuj mleko skondensowane z kukurydzą, masłem, jajkami i proszkiem do pieczenia. Świeżą kukurydzę poza sezonem możesz zastąpić 2 szklankami rozmrożonej.
Wlej mieszankę do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy do pieczenia. Możesz też zamiast masła i mąki użyć papieru woskowanego do pieczenia. Piecz w 180 st. C przez 40-45 minut lub do momentu, gdy włożona wykałaczka będzie czysta. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
Udekoruj cukrem pudrem i podawaj.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!