Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym to nasza dzisiejsza propozycja na obiad dla całej rodziny. Ten przepis pozwoli Ci zaspokoić głód wszystkich domowników, a przy okazji wymalować uśmiech na ich twarzach. Kostka rosołowa drobiowa WINIARY, wzbogaci smak mięsa i sprawi, że będzie jeszcze pyszniejsze. Smacznego!
Kapustę poszatkować drobno, ryż gotować w osolonej wodzie 10 minut, wyjąć osączyć i wysypać z saszetek by ostygł.
Do mięsa dodajemy kolejno poszatkowaną kapustę, ryż, jajka, przyprawy, kaszę mannę. Wyrabiamy dokładnie.
Robimy małe kotlety (podczas gotowania podwoją swoją objętość), obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
Układamy je w garnku warstwami, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat. Zalewamy wodą tak, by całkowicie je przykryła. Gotujemy 40-45 minut.
W połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki pszennej i wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze minutę i zdejmujemy z ognia.