Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż będzie miękka.
Mięso mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy podduszoną cebulkę, 3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary, sól, pieprz, ostrą paprykę, gałkę muszkatołową, zioła prowansalskie, 2 łyżki bułki tartej oraz 2/3 szklanki zimnej wody i wszystko mieszamy aż wszystkie składniki się połączą.
Przygotowujemy foremki do muffinek i do każdej foremki wkładamy na spód trochę mięsnej masy, na to układamy jajko przepiórcze, a następnie wypełniamy foremkę masą mięsną tak, aby jajko było zakryte. Tak przygotowane babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 30-40 minut aż do zrumienienia.
Przygotowujemy krem: 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody, mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia; twaróg mielimy dwukrotnie, dodajemy do niego sos chrzanowy Winiary, żelatynę oraz 2 łyżki tartego chrzanu, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego.
Upieczone babeczki dekorujemy kremem chrzanowym, natką pietruszki i posypujemy ostrą papryką. Babeczki możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.