Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone wkładamy do miski. Dodajemy jajko, ketchup, musztardę. Bułkę moczymy i już odciśniętą dodajemy do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach (lub drobno siekamy) i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy masę 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę mięsną dzielimy na pół. Wafle rozkładamy i na każdym rozprowadzamy połowę mięsa. Kładziemy jeden wafel na drugim, dociskamy.
Odstawiamy na 5-10 min, aby wafle mogły zmięknąć. Po tym czasie wafle zwijamy w roladę.
Tak przygotowaną roladę kroimy w plastry.
Olej rozgrzewamy na patelni. Plastry naszej rolady obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.
Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy 10 - 15 minut.