Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, posiekać czosnek, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron.
Następnie przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę.
10 minut przed końcem gotowania dodać cebulę z papryką i dalej dusić.
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną i mieloną papryką, dodać pokrojone w plasterki ogórki, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.