Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z 6 jaj przygotowujemy biszkopt ciemny.
Ściągamy skórkę z biszkoptu. Przekrajamy na pół.
Landrynki rozpuszczamy w 70 ml wody, ciągle mieszając.
Z mleka odlewamy pół szklanki i rozpuszczamy budyń i cukier. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy zawiesinę budyniową i masę z cukierków. Gotujemy budyń. Studzimy.
Ucieramy masło dodając budyń miętowy.
Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Dajemy tężejącą galaretkę. Miksujemy.
Na biszkopt dajemy masę budyniową. Dajemy drugi biszkopt.
Dajemy masę śmietanową.
Potem dajemy biszkopty.
Dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.