Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mleka, cukru, cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej i pszennej przygotować budyń. Wystudzony budyń połączyć z margaryną (mikserem).
Na dno blach ułożyć herbatniki i zalać masą budyniową. Następnie ułożyć pierwszą warstwę krakersów.
Masą krówkową w puszce włożyć do wrzątku aby konsystencja była idealna do smarowania
Masę krówkową rozsmarować na krakersach i ułożyć drugą warstwę krakersów
Śmietanę ubić z usztywniaczami (fixy) i wyłożyć na krakersy
Wierzch ciasta można posypać kakao lub startą czekoladą.
Klaudia