Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z chleba tostowego możesz przygotować znacznie więcej niż tylko kanapki. Odkryj nasz przepis na małe krokieciki z serem i szynką – w sam raz na jeden kęs. Mini krokieciki mogą nieco przypominać japońskie sushi. Taka przekąska zaskoczy Twoich bliskich. To też coś, co możesz zaserwować małym i dużym niejadkom – naszym zdaniem to dobry sposób, żeby rozszerzyć ich codzienną dietę. Sprawdź, jak przygotować tę prostą, szybką i smaczną przekąskę.
Mini krokiety z serem i szynką zrobisz z kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników. Wystarczy, że masz pod ręką pieczywo tostowe, ulubioną wędliną, ser żółty, jajko, bułkę tartą, olej i Majonez Dekoracyjny WINIARY. Cienko rozwałkowane pieczywo posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ułóż plasterki sera i szynki, a następnie ciasno zwiń w roladki. Każdą roladkę pokrój na 3 kawałki. Każdy z kawałków panieruj w jajku i bułce tartej. Teraz pozostaje tylko je usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, żeby z bułki tartej zrobiła się chrupiąca panierka. Już pod zdjęciu z patelni można podjadać, ale uważajcie, krokieciki mogą być gorące.
Masz chęć przygotować takie przekąski dla siebie i swoich bliskich? Nie przegap tego przepisu, który urozmaici Twoje menu. Smacznego!
Pieczywo rozwałkuj cienko przy pomocy wałka.
Każdą kromkę posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Na wierzchu ułóż plasterki szynki oraz sera. Całość zwiń w ciasną roladkę i pokrój na 2-3 części.
W misce rozkłuć jajko. Roladki panieruj w jajku i bułce tartej, a następnie usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Usmażone krokieciki podawaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i drobno posiekanym szczypiorkiem.