Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Burger z szarpaną wołowiną to doskonałe rozwiązanie na obiad, kolację, grilla, imprezę na świeżym powietrzu czy też przekąskę w gronie najbliższych znajomych. Nie ma żadnych przeciwwskazań, aby spakować go sobie w pudełko i spożyć w drodze do/z pracy czy też w trakcie podróżowania komunikacją miejską. W tym zakresie masz pełną swobodę wyboru, a co najważniejsze burger jest prosty i szybki do przygotowania. Nie wymaga to od Ciebie zaawansowanych umiejętności kulinarnych!
Burger z szarpaną wołowiną - wiele ciekawych możliwości
Przepis na burgera z szarpaną wołowiną jest banalnie prosty. Wystarczy zaopatrzyć się w wysokiej jakości mięso, ulubione dodatki, przyprawy, zioła i sos burgerowy WINIARY. Cała kompozycja gwarantuje Ci wykwintny i unikalny smak, wspaniały aromat oraz nowe doznania kulinarne. Zamierzasz zorganizować w swoim ogrodzie spotkanie z rodziną lub znajomymi czy też zaprosić bliskich na grilla? Takie wydarzenia nie mogą się obyć bez omawianych burgerów. Zdecyduj się na nie, a każdy wyjdzie od Ciebie najedzony! Mini burgery wołowe są idealną propozycją praktycznie na każdą okazję, dlatego często pojawiają się na stołach w porze obiadowej, ale też na licznych uroczystościach rodzinnych. Co jeszcze je wyróżnia? Przede wszystkim to, że rozsmakują się w nich nie tylko dorośli, ale również dzieci i młodzież. Burger z szarpaną wołowiną może być podany wraz z frytkami z ziemniaków lub batatów oraz pyszną wiosenną sałatką.
Mini burgery wołowe - sprostają oczekiwaniom najbardziej wymagających domowników
Mini burgery wołowe możesz podawać na kilka różnych sposobów, dlatego to Ty sam podejmujesz w tym zakresie finalną decyzję, w zgodzie ze swoimi upodobaniami oraz charakterem organizowanej uroczystości lub spotkania. To sycąca potrawa, o której nie będziesz mógł zapomnieć przez kilka najbliższych tygodni. Jeśli raz jej spróbujesz, zacznie gościć w Twojej kuchni praktycznie w każdym miesiącu. Prezentowane burgery są w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających domowników i gości. Chyba na tym najbardziej Ci zależy? Nie zwlekaj zatem ani chwili dłużej i czym prędzej zabierz się za ich przygotowanie. Zaopatrz się w niezbędne składniki, które w większości powinny znajdować się w Twojej lodówce i przystąp do działania! Jeśli tylko masz na to ochotę, burgery możesz serwować na co dzień, ale lepiej zaskocz nimi swoich przyjaciół, kolegów i znajomych z pracy. Od tej pory będziesz dla nich prawdziwym mistrzem kuchni.
Wymieszaj ze sobą suche przyprawy, czyli: oregano, ziele angielskie, paprykę i kolendrę.
Mięso pokrój na kawałki i dokładnie obtocz w przygotowanych przyprawach.
Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmażaj mięso partiami - po kilka kawałków, tak aby mięso się̨ smażyło, a nie dusiło. Obsmażone kawałki odkładaj do garnka.
Po usmażeniu całego mięsa, zmniejsz moc palnika i na tej samej patelni podsmaż posiekaną białą cebulę i czosnek. W razie potrzeby dodaj trochę oleju, aby się nie przypaliły i smaż przez ok 3 minuty, mieszając.
Na patelnię dodaj sok z pomarańczy, a następnie przełóż jej zawartość do garnka z mięsem, dokładnie zgarniając drewnianą łopatką wszystkie składniki.
Do garnka dodaj także pomidory i dopraw całość solą i pieprzem.
Wymieszaj mięso z dodatkami i zagotuj. Po tym zmniejsz moc kuchenki i duś całość 2 godziny pod przykryciem.
Zdejmij pokrywkę̨ z garnka i duś kolejne 30 minut lub do momentu aż̇ mięso stanie się bardzo miękkie – tak, że będzie je można bez trudu dzielić na włókna.
Wyjmij mięso z sosu i rozdrobnij używając widelców. W międzyczasie, jeśli sos jest zbyt rzadki, podgrzewaj go do odparowania.
Poszarpane mięso ponownie przełóż do sosu i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Bułki przekrój w poziomie na pół (możesz je wcześniej podgrzać w piekarniku).
Na dolnej części ułóż̇ porcję szarpanej wołowiny, surówkę coleslaw (potrzebujesz ok. 500 g.) i sos burgerowy. Całość przykryj górnymi połówkami bułek.