Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, drugą w niepełnej szklance wrzątku.
Ser miksujemy dodając cukier puder. następnie dodajemy serek mascarpone. Wlewamy wystudzoną galaretką rozpuszczoną w szklance wody.
Połowę jagód miksujemy na gładką masę. Dodajemy do połowy powstałej masy sernikowej.
W pucharkach lub szklaneczkach umieszczamy pokruszone ciasteczka. zalewamy sernikową masą jagodową, a następnie masą bez jagód. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Wyjmujemy, posypujemy jagodami i zalewamy galaretką Winiary.<br/>Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.<br/>Smacznego :)