Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka doprawiamy solą pieprzem i curry. Następnie marynujemy/grillujemy.
Mieszamy Majonez Lekki WINIARY z masłem orzechowym i sokiem z cytryny/limonki. Jeśli chcesz aby był bardziej płynny dodaj odrobinę jogurtu lub 2 łyżki wody.
Ogórka kroimy w plastry, marchew w paski przy pomocy obieraczki (warzywa możemy umieścić w misce z wodą i lodem, aby były bardziej chrupiące).
Kapusty drobno siekamy jak na surówkę tylko bardzo cienko.
Ryż gotujemy w 3 szkl. wody, aby był bardziej aromatyczny możesz dodać przyprawy w całości np. anyż, kardamon, goździki, cynamon.
Do miski wkładamy ryż.
Następnie dodajemy kapustę oraz pozostałe warzywa.
Kurczaka kroimy i układamy obok warzyw.
Całość polewamy sosem, dodajemy dymkę, sezam, kiełki i ew. kilka kropel soku z limonki.