Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę myjemy, obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy, pomijając głąb. Do garnka wlewamy trochę wody, tak aby zakryła dno. Wkładamy kapustę i gotujemy. Gdy zacznie się gotować, przykręcamy ogień i dusimy pod przykryciem.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju, na złoty kolor. Dodajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w grubą kostkę i dorzucamy do garnka.
Gdy kapusta jest już miękka robimy zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło i zasypujemy mąką. Podsmażamy chwilę i zalewamy wywarem z kapusty. Mieszamy i dodajemy do kapusty.
Koperek drobno siekamy, dodajemy do garnka. Kapustę doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze 2 minuty i zestawiamy z ognia.