Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.
Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.
Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.
Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.
Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.