Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki dokładnie wyszorować, ewentualnie lekko oskrobać. Większe marchewki przekroić wzdłuż na pół, mniejsze zostawić w całości. Marchewki przełożyć do garnka, zalać wodą.
Dodać do nich cukier i trochę soli. Marchewki ugotować do miękkości i odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło. Zrumienić na nim bułkę tartą.
Zrumienioną bułką polać ugotowane marchewki. Podawać jako dodatek do obiadu.