Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki ciasta (mąkę, jajka, mleko, wodę, sól, cukier) dokładnie wymieszaj unikając grudek. Odstaw na 10 min.
Po tym czasie smaż na średnio rozgrzanej patelni do naleśników lub innej dużej z powłoką nieprzywierającą. Patelnie natłuszczaj od czasu do czasu przy pomocy pędzelka lub kawałka ręcznika papierowego zamoczonego w oleju. Smaż niezbyt cienkie naleśniki, aż się lekko zarumienią z obu stron.
Aby przygotować farsz, obierz jabłka i pozbądź się gniazd nasiennych. Następnie pokrój jabłka na średniej wielkości kawałki – kostka czy paski wg uznania.
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć jabłka. Smaż na średniej mocy ok. 5 min.
Po tym czasie dodaj cukier wanilinowy WINIARY, rodzynki oraz cynamon i smaż jeszcze ok. 3 min.
Na każdego naleśnika nałóż porcję jabłek. Zwiń w rulon. Naleśniki możesz dodatkowo obsmażyć na maśle.
Podawaj z kwaśną śmietaną wymieszaną z cukrem lub miodem.