Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierniczki wrzucamy do rozdrabnicza i miksujemy.
Kompot (bez owoców) przelewamy do garnka i nastawiamy na mały gaz.
Migdały, orzechy laskowe i włoskie drobno kroimy.
Suszone śliwki i morele kroimy w kostkę.
Kiedy kompot się zagotuje dodajemy do niego pokrojone bakalie i suszone owoce.
Piernik mieszamy w osobnej misce z zimnym piwem i dodajemy do całości.
Do zupy wlewamy sok z cytryny i dosypujemy 1 łyżkę cukru. Doprawiamy odrobiną cynamonu i mielonych goździków. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając kilkanaście minut.
Zupa w tym czasie zgęstnieje.
Moczkę nakładamy do miseczek i przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Bernhard