Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso opłucz, przetnij na udko i podudzie. Jeśli jest taka potrzeba, wytnij zwisające skórki i błonki. Włóż do woreczka załączonego do "Pomysłu na...". Wsyp przyprawę.
Wstaw do lodówki najlepiej dzień wcześniej.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopnii. Mięso przełóż do blaszki i wstaw do piekarnika. Czas pieczenia 50-60 minut.
W tym czasie przygotuj kaszę. Na każdą szklankę pęczaku przeznacz 2 szklanki wody. Do garnka wlej wodę i wsyp kaszę. Gotuj do momentu, aż kasza będzie miękka, a woda wyparuje (około 15 minut). Wyłącz gaz/prąd.
Dodaj do kaszy oliwę z oliwek i posiekaną drobno pietruszkę. Zamieszaj.
Kurczaka podaj z kaszą i młodą sałatą lub mizerią.