Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Móżdżek zalewamy zimną, przefiltrowaną wodą. Dodajemy ocet oraz sól i gotujemy około 10 minut.
Na patelnię wrzucam paski boczku. Chwilę smażę po czym dodaję piórka cebuli.
Gdy się zarumienią dodaję posiekany móżdżek. Smażę kilka minut i wlewam masę jajeczną wymieszaną z pieprzem ziołowym. Mieszam. Gdy białko się zetnie danie jest gotowe.
Podaję z świeżą bagietką posmarowaną masłem. Smacznego.
Ewa