Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Utrzyj margarynę z cukrem na jednolitą masę.
Do masy dodawaj na zmianę raz jajo, raz porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
Na koniec ucierania dodaj suchy mak i cukier wanilinowy.
Ciasto piecz około 60 minut w 180°C.
Po wyjęciu i ostudzeniu możesz je polukrować lub polać polewą czekoladową i udekorować orzechami.