Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyn przyrzadzam wedlug przepisu na opakowaniu uzywajac mniej mleka niz jest w przepisie.
Czekolade rozpuszczam w odrobinie mleka.
Skladniki mokre ( poza czekolada ) ucieram na gladka mase i nastepnie dodaje wymieszane razem skladniki suche.
Gdy masa jest gładką dodaje roztopioną, chłodną czekoladę. Mieszam ciasto z czekoladą na gładką, jednolita masę.
Układam w foremce papilotki. Do każdej papilotki nakładam łyżkę czekoladowego ciasta.
Na czekoladowe ciasto nakładam łyżkę budyniu. Budyń przykrywam kolejna łyzka czekoladowego ciasta.
Muffinki pieke w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez ok. 25 minut. Po upieczeniu odkładam do wystygnięcia.
Nastepnie dekoruje czekolada plynna ( czekolada roztopiona w mleku lub polewa czekoladowa )
Polewe czekoladowa posypuje kolorowa posypka.