Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na samym początku odcedzamy wiśnie na sicie dokładnie z soku. Można również użyć wiśni mrożonych.
Składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, kakao i cukier puder) połączyć ze sobą w jednej misce.
W drugiej natomiast wymieszać składniki mokre (olej, mleko, jajko).
Następnie do składników suchych dodać mokre i mieszać delikatnie do momentu połączenia się składników.
Do formy na muffinki wkładamy papilotki, a następnie do każdej z nich wlewamy 1,5 łyżki masy. Ilość masy zależy od wielkości dziurek na muffinki. Następnie na środek wkładamy łyżeczkę wiśni. Przykrywamy je kolejną porcją masy.
Tak przygotowane wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 min w temperaturze 180 *C. Podajemy z odrobią wiśni i cukru pudru.Smacznego :)