Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyń Winiary gotujemy w mniejszej ilości mleka - 200 ml. Odstawiamy do wychłodzenia.
W jednej misce mieszamy tzw. suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej resztę składników wraz z puree z dyni i roztłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Nakładamy do połowy papilotek. Dodajemy na środek po łyżeczce budyniu i dopełniamy do 3/4 wysokości papilotek.
Pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni. Smacznego!