Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj olej, startą na tarce o drobnych oczkach dynię i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Wylej do blaszki na muffinki, wyłożonej papilotkami lub natartej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30–40 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Przygotuj krem – w misce ucieraj masło z cukrem pudrem, aż do uzyskania puszystej masy.
Następnie dodawaj po jednej łyżce serka śmietankowego, jednocześnie mieszając całość, aż masa stanie się jednolita.
Dodaj sok i 3 skórki otartej z całej limonki oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszaj.
Wystudzone muffinki posmaruj przygotowanym kremem lub użyj rękawa cukierniczego do stworzenia ciekawego wzoru na wierzchu.
Posyp krem pozostałą startą skórką z limonki dla podkreślenia koloru deseru.