Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Muffiny z jagodami są idealne na niedzielny brunch albo na spotkanie przy kawie lub herbacie z przyjaciółmi. Upieczone muffinki możesz przechowywać przez kilka dni w szczelnie zamkniętym pojemniku. Takie babeczki z jagodami to pyszna i szybsza alternatywa dla znanych i lubianych jagodzianek. Jeśli mas ochotę upiec takie muffinki, zobacz nasz przepis!
Muffiny z jagodami – słodkie wypieki dla łasuchów
Lubisz domowe wypieki i szukasz kolejnych przepisów na coś słodkiego? Świetnie się składa, bo mamy dla Ciebie przepis na szybki i proste w przygotowaniu babeczki z jagodami. Puszyste, słodkie i wilgotne ciasto z dodatkiem soczystych owoców i płatków śniadaniowych świetnie sprawdzą się, gdy masz ochotę na coś słodkiego lub gdy chcesz upiec coś dobrego dla swoich bliskich. Z powodzeniem możesz je też zabrać ze sobą na piknik lub na lunch do pracy. Każdy kęs to harmonia owocowej słodyczy i subtelnego ciasta. Jeśli chcesz, upieczone muffinki jagodowe możesz udekorować w dowolny sposób, wykorzystując np. cukier puder, domowy lukier, krem śmietanowy lub polewę czekoladową. Smacznego!
Rozgrzej piekarnik do 180° C (grzanie góra-dół).
W misce ubij jajka z brązowym cukrem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj roztopione masło, mleko, cynamon, jagody i pokruszone płatki zbożowe. Całość delikatnie wymieszaj.
Taką mieszaninę wlej do wcześniej posmarowanych masłem kokilek i piecz przez około 20 minut.