Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę podziel na cztery części, pokrój w paseczki, zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
Pieczarki pokrój na cząstki i dodaj do cebuli. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
W jednej misce połącz składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz.
W drugiej misce połącz składniki mokre: maślankę, jajko, ser (w małych kawałkach).
Połącz zawartość obydwu misek (mieszaj delikatnie, nie musi być dokładnie). Dodaj pieczarki i cebulę, też delikatnie przemieszaj. Ciastem napełnij foremki do muffinek.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Podawaj jako przystawkę.