Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).
Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.
Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.
Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
Podawaj na ciepło jako przystawkę.