Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przysmak na deser: maślane muffinki z cynamonem, migdałami i Cukrem wanilinowym WINIARY. Maślane muffinki z nutką cynamonu rosną pięknie na proszku do pieczenia, a wyjątkowy smak nadają im zmielone migdały i słodkie kropelki czekolady. Trzeba tylko pamiętać, aby suche i mokre składniki wymieszać na niezbyt gładką masę - dzięki temu ciasto na maślane muffinki będzie bardziej puszyste. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem, a na wyjątkowe okazje możemy udekorować je odrobiną deserowej czekolady z likierem miętowym i podprażonymi lekko płatkami migdałów.
Masło utrzyj z cukrem i solą aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodawaj po jednym jajku.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodaj do ciasta i wymieszaj.
Pod koniec ucierania dodaj czekoladowe kropelki i migdały mielone.
Ciasto wyłóż do papierowych foremek lub natłuszczonych blaszanych form.
Piecz w temp. 175°C przez ok. 30 min.
Wystudzone muffiny posyp cukrem pudrem.