Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce: mąkę, cukier, proszek, cukier wanilinowy, kakao i czekoladę. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki: jajka miksuję z olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni "rośnie", więc polecam przygotowywać całość w wysokiej misce.
Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać.
Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.