Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
CIASTO: Mleko, kakao i cukier i margarynę włóż do rondelka, gotuj aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.
3 żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 50 minut w 180 st.C.
Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę.
KREM: Gotujemy połowę mleka. Do drugiej połowy dodajemy budyń i cukier mieszamy i wlewamy do mleka. Studzimy budyń.
Miksujemy margarynę dodając budyń. Wychodzi smaczny krem . Smarujemy przestudzonego murzynka. Polewamy polewą gotową.
Ania