Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na grubej tarce.
Wrzucić je na duża patelnię lub do rondla. Smażyć na niedużym ogniu. Gdyby się przypalały, podlać niewielką ilością wody.
Kiedy jabłka się zredukują, posłodzić je. Pod koniec smażenia dodać też cynamon.
Po wystudzeniu można przechowywać mus w lodówce do ok 3 dni.