Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.
Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.
Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.
mus jabłkowy