Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Maliny przebrać, oczyścić, opłukać, przełożyć do garnka.
Maliny zasypać cukrem (można dać go więcej lub mniej) i cukrem waniliowym.
Zagotować. Gotować tak długo, aż maliny się rozpadną. Ostudzić.
Wszystko przetrzeć przez sito.
Mus ponownie zagotować. Gotować tak długo, aż mus zredukuje się o ok. połowę i wyraźnie zgęstnieje.
Mus ostudzić. Podawać jako dodatek do deserów, np. jako polewę na lody.