Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Posiekaj białą czekoladę na drobne kawałki. W małej misce namocz 1 łyżkę żelatyny WINIARY w około 2 łyżkach zimnej wody i pozostaw na kilka minut, aż napęcznieje.
W rondelku podgrzej słodką śmietankę 30%, a kiedy będzie gorąca dodaj żelatynę i mieszaj aż się rozpuści.
Dodaj posiekaną białą czekoladę do śmietanki i wymieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Pozostałą śmietankę ubij mikserem i delikatnie wymieszaj z masą czekoladową.
Przelej przygotowany mus do foremek lub miseczek i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby mus dobrze stężał. Podawaj udekorowane malinami i skórką z cytryny.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!