Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię i bakłażana pokrój wzdłuż na grube plastry, posól, usmaż z obu stron i ułóż na ręczniku papierowym, żeby odsączyć nadmiar oleju. Pomidory pokrój w plastry, odsącz z nich nadmiar soku.
Mozzarellę zetrzyj na tarce, śmietanę i żółtka dobrze wymieszaj i dodaj sól.
W naczyniu do zapiekania lub na blasze ułóż na przemian cukinię, ser i bakłażan. Na wierchu połóż pomidory.
Warzywa przykryj masą śmietanowo-jajeczną i piecz przez 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.