Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozmieszaj w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając. Odstaw z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.
Wszystkie warzywa dokładnie oczyść. Papryki pokrój w dużą kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż przez 3 minuty papryki. Dodaj cebulę i czosnek. Duś na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty (możesz podlać odrobiną wody).
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Obierz parówki i pokrój je w 2 cm kawałki. Dorzuć na patelnię. Dodaj makaron. Podgrzej razem.
Danie podawaj zaraz po przygotowaniu, polane przygotowanym wcześniej Sosem serowym.