Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotuj jajka na twardo. Do wrzątku delikatnie włóż jajka i gotuj 10 minut. Zahartuj pod zimną wodą i i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i wrzuć do dużej miski.
Ziemniaki obierz ze skórki, przekrój na pół i wrzuć do garnka. Dodaj łyżeczkę soli, zalej wodą nad wysokość ziemniaków i gotuj je aż zmiękną (ok. 15- 20 minut). Odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do dużej miski z jajkami.
Marchewki i pietruszki obierz ze skórki. Przekrój na pół i wrzuć do innego małego garnka w trakcie gotowania ziemniaków. Dodaj liście laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie i zalej wodą, aby podwójnie przykryła warzywa. Gotuj ok. 40 minut aż warzywa zmiękną. Odcedź je i pokrój marchewki i pietruszkę w kostkę. Dodaj do dużej miski z jajkami i ziemniakami.
Jabłko pokrój na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne i pokrój jabłko w kostkę. Dodaj do miski. Ogórki kiszone i cebulę (bez skórki) również pokrój w kostkę i dodaj do miski.
Do miski dodaj również kukurydzę, majonez, musztardę i sól. Dopraw pieprzem do smaku i dobrze wymieszaj.