Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wsypać cukier, zawartość opakowania Chłodnik Wiśniowy Winiary, dorzucić goździki i laskę cynamonu. Całość zalać 300 ml wody i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając .
Zmniejszyć ogień, dodać wiśnie i gotować dalej na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Wyłowić laskę cynamonu oraz goździki. Całość wystudzić.
Dodać jogurt grecki i 100 ml śmietany (resztę zostawić do dekoracji).
W zależności od upodobania, całość zmiksować na gładką masę lub dobrze wymieszać.
Płatki migdałów uprażyć na patelni – aż lekko się zarumienią.
Schłodzoną zupę podawać udekorowaną śmietaną i płatkami migdałowymi.