Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotowujemy bulion według przepisu na opakowaniu.
Zalewamy nim ryż i gotujemy go w bulionie do miękkości. Dzięki temu zabiegowi ryż będzie smaczniejszy od gotowanego w wodzie.
Czyścimy grzyby, odcinamy ogonki i siekamy je drobniutko. Ser trzemy w łezkę, a boczek kroimy w plasterki. Do ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy natkę pietruszki, starty ser i kurkumę. Mieszamy farsz, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadziewamy nim kapelusze, nakrywamy je plasterkami boczku, ustawiamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Zapiekamy grzyby około 30 minut w temp. 180 stopni - do chwili, gdy boczek lekko się przyrumieni. Podajemy je z sosem Salsa.