Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki wcale nie muszą być standardowe :) proponujemy wyjątkowe wydanie, z dodatkiem piwa, mielonego mięsa drobiowego, czerwonej papryki oraz aromatycznych ziół. A dla dopełnienia, naleśniki podaj z Sosem bolońskim WINIARY.
Wymieszaj dokładnie mąkę, jajka, piwo, zioła i pietruszkę. Dodaj szczyptę soli.
Odstaw ciasto na 30 minut.
Na oleju usmaż 8 cienkich naleśników.
Czas na farsz – obierz cebulę i posiekaj ją drobno. Paprykę i mięso pokrój w paski.
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i mięso i duś razem przez około 10 minut.
Następnie całość dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem.
Na naleśniki nałóż porcję farszu i złóż w kopertę.
Zawartość torebki z sosem rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Sos podawaj do naleśników.